Dagbesteding

 
Dagbesteding kan voor volwassenen door vele omstandigheden noodzakelijk zijn.
Bijvoorbeeld omdat de persoon de druk binnen het reguliere werkveld niet aankan, er meer regelmaat nodig is, men graag buiten wil bezig zijn, ruimte om zich heen nodig heeft of om welke reden dan ook.

De mogelijkheden die wij bieden voor een dagbestedingplek zijn o.a. helpen in de moestuin, winkel, werkplaats, huishouding, de paarden of het op het terras. Hier proberen wij rekenschap te houden met de wens en mogelijkheden centraal.


Binnen de dagbesteding werkt een ieder zelfstandig aan zijn of haar taken.


Iedere deelnemer krijgt zijn eigen dagplanning waar mee hij of zij aan de slag kan, zijn er vragen, is iets niet duidelijk dan kunnen deze gesteld worden aan de aanwezige begeleider zodat men daarna weer verder kan.


Zo leert iemand om zo zelfstandig mogelijk zijn / haar werk te doen, leert hij of zij vragen te stellen, te concentreren op een taak en deze ook netjes af te maken.

Dagbesteding ter vervanging van “normaal” onderwijs.
(leeftijdsindicatie vanaf ongeveer 12 jaar tot jong volwassenen)

“Ons doel is dat ze voldoening halen uit het werk door praktisch, taakgericht, ervarend te leren en een positieve benadering. Daar waar theorie vaak te veel concentratie vergt of het leren in een klaslokaal door de omgevingsfactoren niet haalbaar is, kunnen ze hier door op praktische wijze bezig te zijn levend leren. Door activiteiten uit te voeren op hun interesse gebied, leren zij hun concentratie en zelfvertrouwen te verhogen. Leren in de praktijk gaat vaak makkelijker om dat alles zichtbaar is en je sneller resultaat hebt. Ook zijn veel jongeren vaak praktischer ingesteld.”

De jongeren die op de Eschrand komen krijgen of een time-out van school, (gedeeltelijke of volledige leerplicht ontheffing ) of naast beperkte schoolgang een indicatie vanuit de gemeente voor dagbesteding. Samen met school / gemeente wordt er een periode afgesproken waarin de jongere aan de slag gaat. Na deze periode kijken we samen met school, ouders en gemeente wat de vervolgmogelijkheden en wensen zijn en of de jongere mogelijk weer volledig of beperkt terug kan naar school of uitstroomt naar een werkplek regulier of aangepast, afhankelijk wat er besloten wordt.

 
Even voorstellen
Doelstelling
Locatie
Plattegrond
Foto album
 
Begeleiding
Dagbesteding
Bekostiging
 
Agenda
Vacature
Nieuws
 
Vergaderruimte
Workshops
Hightea
Winkeltje
Moestuin
Natuurpad
Verjaardagsfeestje
Rustpunt
 
Stal de Esch
 
Contactgegevens
Routekaart
Links
Eschrand autizorg
Esweg 29
7688 RA Daarle [OV]
Tel.: 0546-698444
info@eschrand.nl