Natuurpad

Een pad vol beleving.

Kuierhoeve een mooi Natuurpad ontwikkeld. Dit is een pad waar u in ruim een uur kunt genieten van de boerderij, maar ook de omliggende natuur wordt gevoeld en bekeken. Tijdens een wandeling komt u diverse bijzondere dingen tegen zoals kikkerpoelen, een dassen burcht en wildsingels. Per seizoen zal dit pad dan ook verschillen en steeds valt er weer wat nieuws te ontdekken. Zo kunt u o.a. voelen en ruiken aan ingekuilde mais en zijn wij benieuwd of u het verschil proeft tussen leiding en grondwater, en of u de dierensporen herkent welke u tegenkomt op het pad.

Voor groepen wordt het Natuurpad onder begeleiding gelopen en is onder andere educatief voor kinderen van het speciaal en basis onderwijs. De wandeling wordt dan in overleg aangepast aan de leeftijd en het niveau van de kinderen. Het leren hoeft niet zozeer voorop te staan,echter het beleven van de natuur, de seizoenen en de boerderij zullen dan meer aan de orde zijn en dit willen wij graag met u delen. Wij willen dan ook graag samen met u werken aan het beleven van de natuur, de omgeving en de boerderij en bieden scholen dan ook deze mogelijkheid.

De globale lijn voor scholen is als volgt, de kinderen worden ontvangen met drinken en wat lekkers, daarna volgt een korte uitleg en gaan wij op pad.
De activiteit kan in overleg worden uitgebreid door samen met de leerkracht verschillende lespakketten samen te stellen welke gebruikt kunnen worden tijdens de lessen op school. Zodat er al voorbereiding en kennis is voordat het pad gelopen gaat worden.

Uiteraard kan het Natuurpad ook door wandelaars, passanten en overige bezoekers gelopen worden. Voor deze mensen liggen er in de kantine bij het terras routes en informatiebeschrijvingen. u kunt dan zelfstandig het pad kunt bewandelen. Wilt u het pad graag onderbegeleiding lopen, maak hiervoor dan een afspraak.

Wilt u het Natuurpad beleven in combinatie met een kinderfeestje of zoekt u voor een andere ge´nteresseerde groep een leuke activiteit met nadien een high tea, of gewoon een kop koffie.

Ander combinatie wensen, neem contact met ons op en wij denken graag met u mee.
 
 
Even voorstellen
Doelstelling
Locatie
Plattegrond
Foto album
 
Begeleiding
Dagbesteding
Bekostiging
 
Agenda
Vacature
Nieuws
 
Vergaderruimte
Workshops
Hightea
Winkeltje
Moestuin
Natuurpad
Verjaardagsfeestje
Rustpunt
 
Stal de Esch
 
Contactgegevens
Routekaart
Links
Eschrand autizorg
Esweg 29
7688 RA Daarle [OV]
Tel.: 0546-698444
info@eschrand.nl