Terras / Rustpunt 't Winkeltie

 
Sinds 2006 bieden wij samen met een vakkundig en gediplomeerd team een breed zorgaanbod voor mensen met autisme en of een aanverwante stoornis.
Op deze manier hopen wij de thuissituatie even te ontzorgen en de mensen die hier voor welk aanbod dan ook komen verder te stimuleren in hun ontwikkeling.

Zo bieden wij onder andere professionele, kleinschalige en zinvolle dagbesteding aan jongeren die uitvallen binnen het onderwijs. Deze richt zich op alle boerderij werkzaamheden, zoals het verzorgen van de dieren, erf en het verzorgen van onze winkel, kantine en terras.
De werkzaamheden die het terras met zich mee brengt vergroot mogelijk de kans voor onze deelnemers om zich te ontwikkelen in onder meer sociale vaardigheden en huishoudelijke en financiŽle taken.
Door verschillende vaardigheden op deze manier samen met de begeleiding uit te voeren, mogen ze ervarend en praktisch leren. Wij gaan hierbij altijd uit van mogelijkheden van onze deelnemers.

Inleiding

De gedachte achter de winkel, terras en moestuin is gebaseerd op de verkoop van de zelfgemaakte of geteelde producten. Deze producten worden vervaardigd met en door deelnemers die de Eschrand bezoeken.
De opbrengst van o.a. terras, winkel en moestuin gebruiken we weer voor nieuwe spullen of materialen.

De achterliggende doelstelling hiervan is:
 • Wat is de waarde van zelfgemaakte artikelen
 • Bevordering creativiteit
 • Concentratie en spanningsboog verhogen
 • Omgang diverse materialen
 • Verhoging zelfvertrouwen
 • Plezier hebben in het bezig zijn
 • Ontdekken van eigen mogelijkheden en vaardigheden
 • Omgaan met geld ( financiŽle vaardigheden)
 • Sociale vaardigheden door omgang met bezoekers
 • Huishoudelijke vaardigheden
 • Betrokkenheid omgeving
 • Waarden en Normen in brede zin.
In de winkel worden diverse artikelen aangeboden. Zo zijn er werkstukken die deelnemers hebben gemaakt ( alleen of met begeleiders samen), maar ook bloemen of groentezaadjes, verse groenten, fruit en aardappelen.
Per seizoen zal er een verschillend aanbod zijn, kom dus gewoon eens binnen snuffelen om te kijken wat er op dat moment aanwezig is.

Mocht u iets zoeken wat u niet in onze winkel kunt vinden, dan zouden wij dat graag van u horen, soms is iets best te realiseren maar hebben wij dit niet in onze winkel staan.
Mocht u interesse hebben in een product uit onze winkel en het is niet meer op voorraad, vult u dan a.u.b. een bestelformulier in (te vinden op de toonbank) zodat wij contact met u kunnen opnemen wanneer het product beschikbaar of klaar is.

Wij wensen u veel plezier toe en hopen dat wij in uw behoefte kunnen voorzien.

Klik hier voor meer informatie
 
Even voorstellen
Doelstelling
Locatie
Plattegrond
Foto album
 
Begeleiding
Dagbesteding
Bekostiging
 
Agenda
Vacature
Nieuws
 
Vergaderruimte
Workshops
Hightea
Winkeltje
Moestuin
Natuurpad
Verjaardagsfeestje
Rustpunt
 
Stal de Esch
 
Contactgegevens
Routekaart
Links
Eschrand autizorg
Esweg 29
7688 RA Daarle [OV]
Tel.: 0546-698444
info@eschrand.nl